DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY: EXCLUSIVITEIT, PRESTATIES EN VAKMANSCHAP IN EEN WAAR KUNSTWERK OP TWEE WIELEN

Body

(Miami, 8 december 2023) Ducati en Bentley zijn trots om gezamenlijk een nieuwe, gelimiteerde motorfiets aan te kondigen die het beste van beide iconische merken viert: de Ducati Diavel for Bentley. Voortkomend uit een samenwerking tussen de twee fabrikanten, verbindt het project Ducati en Bentley met een visie op prestaties, vakmanschap en exclusiviteit. Het resultaat is een opvallende synthese van technologie, stijl en prestaties die liefhebbers doen dromen. De motorfiets wordt vanavond onthuld tijdens een 'fuorisalone'-evenement op Art Basel in Miami, de overzeese editie van de meest prestigieuze Europese hedendaagse kunstbeurs.

Op de verfijnde technische basis van de hoogwaardige en comfortabele Diavel V4 heeft Ducati kenmerkende elementen van de Bentley Batur geïntegreerd - waarvan slechts 18 exemplaren met de hand worden vervaardigd door Bentley - om een ​​motorfiets te creëren die uniek is qua elegantie en ontwerp. De Diavel for Bentley wordt gemaakt in een genummerde serie van 500 exemplaren, plus nog eens 50 nog specialere "Ducati Diavel for Bentley Mulliner" -motorfietsen. De laatste zijn gereserveerd voor Bentley-klanten en bevatten de personalisatie en individualiteit die zo intrinsiek zijn aan de Batur waarop de fietsen zijn gebaseerd.

De Inspiratie - Bentley Batur
Batur is de krachtigste productieauto van Bentley ooit, met een 740 PK twin-turbo W12-motor. Meer dan dat combineert de Batur benchmark Bentley-vakmanschap met sculpturaal, gespierd carrosseriewerk dat een nieuwe designdna voor Bentley definieert en een nieuwe designdirection voor het merk vooruitblikt. Het  straalt grote kracht en elegantie uit, zonder opzichtigheid of overdrijving. De 18 exemplaren van de Batur worden individueel met de hand vervaardigd door Mulliner, 's werelds oudste carrosseriebouwer en de interne afdeling voor op maat gemaakt werk van Bentley.

Diavel for Bentley
Het Centro Stile Ducati, in samenwerking met Bentley-ontwerpers, heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor deze speciale motorfiets, geïnspireerd op de Batur waarvan het de lijnen van het zij-aanzicht overneemt. De Scarab Green-kleur, verfijnd en rijk aan metallic tinten, komt uit het Bentley Mulliner-palet en wordt overal in de carrosserie gebruikt.

De beslissende en agressieve lijnen van de Diavel V4 zijn ook diepgaand herzien door de technische componenten: veel van de kenmerkende kenmerken van de Batur worden overgenomen in verschillende delen van de motorfiets. De gesmede velgen, ontworpen en gemaakt voor deze motorfiets, roepen de vormen op van die van de auto en zijn geverfd in Dark Titanium Satin, waarbij enkele bewerkte oppervlakken zichtbaar zijn.

De zijdelingse luchtinlaten weerspiegelen de tweekleurige voorgrille, een van de meest herkenbare elementen van de Batur. De driehoekige achterste uitlaten verwijzen naar de overeenkomstige elementen van de auto. Het voorspatbord, de kuip en het bovenaanzicht van de tank roepen de ribben op de voorkap op, terwijl de single-seater staart, die kan worden vervangen door een passagiersstoel, veel stijlelementen van de achterkant van de Batur overneemt. Veel van de carrosseriecomponenten zijn gemaakt van hoogwaardig koolstofvezel (spatborden, koplampafdekking, motor, uitlaat- en radiateurafdekkingen, radiateurschermen, zijpanelen, achterspatbord).

Het zadel van de rijder, in zwart Alcantara, is geïnspireerd op het interieur van de auto, met precisiewerk dat het onderliggende rode weefsel onthult, hetzelfde als dat van de Batur-stoelen, en met het Bentley-logo geborduurd op het achterkussen. De dubbele uitlaat, met zijn afdekking, is opnieuw ontworpen om te harmoniëren met de verfijnde lijnen van de motorfiets.

Diavel for Bentley Mulliner
Naast de 500 exemplaren van Diavel for Bentley biedt Ducati ook een serie van slechts 50 exemplaren aan, genaamd Diavel for Bentley Mulliner. De 50 Diavel for Bentley Mulliner-motorfietsen zijn exclusief beschikbaar voor klanten van Mulliner, die via directe samenwerking met de ontwerpers van het Centro Stile Ducati hun Diavel for Bentley Mulliner kunnen configureren met verschillende kleuren voor het zadel, de remklauwen aan de voorkant, koolstofvezelonderdelen en velgen. Ze kunnen ook dezelfde kleur als hun auto kiezen voor de carrosserieonderdelen of een van die uit een exclusieve palet geselecteerd door de ontwerper van Mulliner voor deze speciale en zeer exclusieve serie.

De Laatste Details
De Diavel for Bentley, net als alle verzamelbare Ducati's, wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit, een passagiersstoel en een motorhoes. De naam van het model en het productienummer van de eenheid worden getoond op een plaat die is ingevoegd in de koolstofvezelkap van het verticale hoofd, aan de rechterkant van de motorfiets. Zowel het dashboard, standaard uitgerust met turn-by-turn navigator, als de LED-matrix van de achterlichtcluster bieden een speciale animatie bij het inschakelen van de sleutel, waardoor de Diavel for Bentley nog herkenbaarder wordt. Ten slotte wordt elke Diavel for Bentley geleverd in een exclusieve gepersonaliseerde houten koffer.

De samenwerking tussen de twee fabrikanten heeft ook geleid tot de creatie van een Capsule Collection, gereserveerd voor Diavel for Bentley-eigenaren, waarmee klanten hun look kunnen completeren met een jethelm en een technische jas (verkrijgbaar in zowel heren- als damesversies) in een gelimiteerde editie, gekenmerkt door een kleurenschema dat dat van de motorfiets weerspiegelt.

De Diavel for Bentley maakt gebruik van de 1.158 cc V4 Granturismo-motor, een centraal element van zijn ontwerp en tegelijkertijd een zeer verfijnde technische keuze. Krachtig (168 pk), rijk aan koppel maar ook extreem licht en compact, is hij tegelijkertijd vloeiend en bruikbaar vanaf de laagste toerentallen. De Twin Pulse verbrandingsvolgorde, samen met het toegewijde uitlaatsysteem, kenmerken onmiskenbaar het timbre van de uitlaat.

Dit gezamenlijke project komt voort uit het feit dat zowel Ducati als Bentley deel uitmaken van de "Progressive Brand Group" van de Volkswagen Group, waartoe ook Audi en Lamborghini behoren.